0

قارچ‌هایی با ظاهری فریبنده، تهدیدی جدی در فصل بهار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایفدانا، امیر طاهر قربانی کارشناس غذا و دارو بیان کرد: شناسایی قارچ‌های سمی از خوراکی تنها از طریق ویژگی‌های ظاهری امکان‌پذیر نیست و تنها کارشناسان مجرب در این حوزه می‌توانند این تمایز را تشخیص دهند.

وی همچنین گفت: مصرف قارچ‌های سمی می‌تواند منجر به مسمومیت‌های شدید گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال شده و در مواردی حتی به مرگ منجر شود. این علائم معمولاً بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف ظاهر می‌شوند و در صورت تأخیر در بروز علائم، خطر مسمومیت بیشتر می‌شود.

این کارشناس افزود که برای پیشگیری از مسمومیت، باید از مصرف قارچ‌های خودرو به ویژه آن‌هایی که در کنار تنه درختان خشک شده می‌رویند، خودداری کرد و تنها قارچ‌هایی که توسط مراکز مجاز عرضه می‌شوند، مصرف شوند.

قربانی ظاهر همچنین تاکید کرد که روش‌های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره یا مشاهده حشرات اطراف قارچ معیارهایی برای تشخیص سمی بودن قارچ‌ها نیستند.

وی در پایان با بیان اینکه تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستانها در اثر مسمومیت با قارچ سمی نشان دهنده درصد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور می‌باشد خاطرنشان ساخت: که سموم برخی قارچ‌های سمی در برابر گرما مقاوم هستند و فرآیندهای پخت نمی‌توانند آن‌ها را بی‌اثر کنند.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *