به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، از ابتدای جنگ غزه تاکنون و پیوستن حزبالله به این نبرد برای دفاع از مردم و مقاومت فلسطین، ارتش رژیم صهیونیستی و سرویس اطلاعات نظامی و جاسوسی این رژیم چهار روش را برای ضربه زدن به حزبالله پیش گرفتهاند.
4 روش صهیونیستها در جنگ با حزبالله
ـ اولین روش ارتش رژیم اشغالگر در این زمینه مربوط به ترور فرماندهان میدانی مقاومت لبنان است که مستقیماً در برنامهریزی و نظارت بر عملیاتهای حزبالله ضد رژیم اشغالگر نظارت داشتند، از جمله بارزترین آنها شهید «فؤاد شکر» است که در جنایت تروریستی رژیم صهیونیستی در ضاحیه بیروت به شهادت رسید.
ـ روش دوم، ترور رزمندگان مقاومت لبنان است که از خطوط مقدم مرزی، عملیاتهای موشکی و پهپادی را علیه دشمن صهیونیستی انجام میدهند و تاکنون 600 نفر از این رزمندگان به شهادت رسیده و یا زخمی شدهاند.
ـ روش سوم هم مربوط به تلاشهای محدود رژیم ارتش اشغالگر برای نفوذ زمینی به لبنان است.
ـ اما در روش چهارم، ارتش اسرائیل تقریباً هر 10 روز یکبار از محدوده عملیات نظامی متقابل با حزبالله در مناطق جغرافیایی مشخصشده خارج میشود تا به انبارهای پهپادها و سلاحهای استراتژیک مقاومت لبنان حمله کند؛ اما هیچ موفقیتی در این زمینه نداشته است.
در روشهای اول و دوم، ارتش رژیم اشغالگر از همه امکانات اطلاعاتی و جاسوسی که خودش و آمریکا در اختیار دارد و همچنین از اطلاعاتی که از زمان جنگ سوریه جمعآوری کرده بود، از جمله اطلاعات دوربینها، تلفنهای همراه مدرن، دستگاههای ارتباطی پیشرفته، پهپادهای نظارتی و جاسوسی، ماهوارهها و همچنین فناوری هوش مصنوعی، برای شناسایی محل حضور فرماندهان و رزمندگان حزبالله استفاده کرده است.
همچنین صهیونیستها تحرکات جاسوسی خود را بعد از نبرد طوفان الاقصی بهشکل محسوسی در لبنان گسترش دادند و بهویژه با استفاده از تلفن همراه که سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله بارها درباره آن هشدار داده است، بهدنبال جذب جاسوس و جمعآوری اطلاعات از حزبالله و اعضای آن هستند.
حزبالله چگونه عنصر غافلگیری اطلاعاتی را از صهیونیستها گرفت؟
این در حالی است که مقاومت لبنان با همه روشهای جاسوسی و جمعآوری اطلاعات رژیم اشغالگر آشنایی دارد و در جریان این نبرد که نزدیک به یک سال است ادامه دارد، مشخص شد صهیونیستها دیگر مانند دهههای گذشته نمیتوانند از عنصر غافلگیری اطلاعاتی استفاده کنند، اما نکته مهمتر اینجاست که در حالی که رژیم صهیونیستی تصور میکرد پایگاههای اطلاعاتی و جاسوسی آن همچنان میتوانند بهشکل محرمانه و بدون اینکه مکان آنها مشخص باشد، به فعالیتهای خود ادامه دهند، تعداد بیشماری از پایگاههای اطلاعات نظامی و جاسوسی رژیم اشغالگر طی بیش از 11 ماه گذشته مورد هدف حملات حزبالله قرار گرفته است و خسارتها و تلفات قابلتوجهی به اشغالگران وارد شده است.
یکی از برجستهترین موارد در این زمینه عملیات روز اربعین حزبالله در هدف قراردادن یگان 8200 رژیم صهیونیستی در پایگاه گلیلوت در نزدیکی تلآویو است که بهعنوان بزرگترین مقر جاسوسی در جهان شناخته شده است. اطلاعات نشان میدهد طبق دادههایی که تاکنون فاش شده است، 22 نفر از عناصر این یگان در حمله حزبالله به هلاکت رسیده و 74 نفر هم زخمی شدهاند.
اما درباره روش سوم، یعنی نفوذ زمینی به لبنان، صهیونیستها از ابتدای ورود حزبالله به نبرد طوفان الاقصی، چندین بار تحرکات محدودی برای نفوذ زمینی به مرزهای لبنان انجام دادند، اما حتی در نفوذ به مناطقی که تحت کنترل حزبالله نیز نیست، موفق نبودند. نیروهای حزبالله بهشکل گسترده در همه مناطق مرزی با فلسطین اشغالی مستقر شدهاند و با وجود شدت آتش و درگیریهای مداوم، تلاشهای دشمن برای نفوذ زمینی را یکی پس از دیگری ناکام میگذارند و نزدیک به یک سال است که هر روز با بیش از 100 موشک، مقرهای نظامی ارتش دشمن را هدف قرار میدهند و این عملیاتها هرگز متوقف نشده است.
علاوه بر آن پهپاد «هدهد» حزبالله همچنان در آسمان فلسطین اشغالی خودنمایی میکند و رژیم اشغالگر در حالی که هنوز راهکاری برای مقابله با این پهپاد و سایر پهپادهای حزبالله پیدا نکرده است، بعد از انتشار فیلمهای مربوط به تصاویر مواضع حساس خود توسط حزبالله، در شوک فرو میرود.
اما چهارمین روش، یعنی یافتن انبار پهپادها و سلاحهای استراتژیک حزبالله، برای اسرائیلیها اهمیت زیادی دارد؛ زیرا نهادهای امنیتی، نظامی و سیاسی رژیم اشغالگر معتقدند که نابودی انبارهای تسلیحات استراتژیک حزبالله، پیشنیازی برای گسترش جنگ توسط اسرائیل و رسیدن به اهداف آن در لبنان است.
بنبستی اطلاعاتی اسرائیل مقابل حزبالله بعد از عملیات اربعین
همانطور که گفتیم، صهیونیستها از بروزترین فناوریهای اطلاعاتی و جاسوسی این رژیم و آمریکا و نیز کشورهای غربی برای شناسایی مواضع حزبالله استفاده میکنند، اما با وجود این هیچ اطلاعاتی درباره انبارهای سلاح مقاومت لبنان به دست نیاوردهاند و حزبالله هر از چند گاهی با رونمایی از سلاحهای جدید خود، دشمن را غافلگیر میکند، همچنین مقامات ارشد حزبالله در مناسبتهای مختلف تأکید کردهاند که مقاومت لبنان هنوز قدرت نظامی اصلی خود را به نمایش نگذاشته است و هیچ آسیبی به انبارهای سلاح آن نرسیده است.
در شرایطی که رژیم صهیونیستی بههمراه آمریکا تصور میکرد بعد از ترور شهید فؤاد شکر، به موفقیت بزرگی در سطح اطلاعاتی مقابل حزبالله دست یافته است و میتواند اهداف بزرگتر خود را در این زمینه محقق کند، بعد از تاریخ 25 آگوست چیزهای زیادی تغییر کرد که تأثیر مستقیمی بر روشهای چهارگانه اسرائیل در جنگ با حزبالله دارد.
در سپیده دم 25 آگوست برابر با 4 شهریور، نیروی هوایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که یکی از بزرگترین حملات پیشدستانه خود را علیه مناطق گستردهای در لبنان انجام داده و توانسته است عملیات حزبالله را خنثی کند، اما بهفاصله کوتاهی از بیانیه ارتش اسرائیل، حتی رسانههای این رژیم هم نتوانستند کتمان کنند که اسرائیل در بانک اهداف خود اشتباه کرده است و دستگاه اطلاعاتی آن بار دیگر در دام بانکی از اهداف نادرست افتاده است؛ بهطوری که ارتش اشغالگر در این حمله پیشدستانه خود درههای خالی را هدف قرار داده بود.
همچنین ارتش رژیم صهیونیستی در حالی نام این عملیات خود را حمله پیشدستانه گذاشت که تنها چند دقیقه قبل از عملیات حزبالله انجام شد و حزبالله در کمتر از نیم ساعت بعد از حمله دشمن، بزرگترین عملیات خود را با ترکیبی از موشکها و پهپادها ضد رژیم اشغالگر آغاز کرد.
این پهپادهای حزبالله که مأموریت اصلی را انجام و یگان 8200 را در پایگاه گلیلوت در نزدیکی تلآویو هدف قرار دادند، مجهز به زمانسنج بودند و بیش از 300 موشک کاتیوشا برای گمراه کردن تشکیلات پدافندی اسرائیل، قبل از پهپادها شلیک شدند. در این میان ارتش رژیم صهیونیستی که بخش عمدهای از تلاشهای خود را در این نبرد متمرکز به شناسایی سکوهای پرتاب موشکهای حزبالله کرده است، نه توانست پهپادهای حزبالله را رهگیری کند و نه حتی یکی از رزمندگان مقاومت لبنان را که مسئول شلیک موشکها و پهپادها بودند، هدف قرار دهد.
موفقیت حزبالله در در این عملیات و آن هم در حالی که همه تشکیلات پدافندی و اطلاعاتی رژیم اشغالگر در حالت آمادهباش قرار داشتند، بهدلیل آن است که مقاومت لبنان توانسته است ظرفیتهای خود را با شرایط جدید تطبیق دهد و تاکتیکهای فنی، امنیتی و نظامی لازم را برای مقابله با امکانات فناوری جدید رژیم صهیونیستی که تحت حمایت کامل آمریکا قرار دارد، اتخاذ کند؛ تا جایی که رادارهای پیشرفته آمریکایی و اسرائیلی حتی در بسیاری از موارد متوجه ورود پهپادهای حزبالله به آسمان فلسطین اشغالی هم نمیشوند.
سد بزرگ حزبالله مقابل روشهای جنگی صهیونیستها
در این عملیات که عملیات «روز اربعین» نام گرفت، نسل اول پهپادهای حزبالله که در دسته پهپادهای سنتی و قدیمی آن قرار دارند، همه ابزارهای بازدارندگی اسرائیل را دور زد و تا عمق اراضی اشغالی یعنی تلآویو نفوذ کرد تا دقیقاً به اهداف خود برسد و این سومین شکست اطلاعاتی اسرائیل در یک روز بود.
ارتش رژیم صهیونیستی بعد از این عملیات حزبالله تلاش کرد با بمباران تپهها در مناطق مرزی لبنان توسط بمبهای مخرب آمریکایی، بهگونهای قدرتنمایی کند و حزبالله را به عقبنشینی سوق دهد، اما با ادامه حملات موشکی سنگین حزبالله غافلگیر شد،
این همان چیزی است که منجر به این میشود که بگوییم روشهای چهارگانه اسرائیل مقابل حزبالله بعد از عملیات اربعین با یک معضل واقعی مواجه شد؛ زیرا اسرائیلیها متوجه شدند همه اطلاعاتی که طی دو دهه گذشته با کمک آمریکا و حتی یونیفل (نیروهای موسوم به حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) درباره حزبالله به دست آوردهاند، کافی نبوده است.
از طرف دیگر تحولاتی که حزبالله طی چند هفته گذشته رقم زده، اوضاع را برای اسرائیلیها پیچیدهتر کرده است که میتوان آن را در دو سطح ارزیابی کرد:
ـ حزبالله با عملیات روز اربعین یک معادله بازدارندگی در برابر عملیاتهای تروریستی رژیم صهیونیستی ایجاد کرد و بخش فرماندهی مقاومت لبنان، اقدامات امنیتی بیسابقهای را اتخاذ کرده است.
ـ در شرایطی که عملیاتهای حزبالله شدیدتر و مؤثرتر از گذشته علیه دشمن صهیونیستی ادامه دارد، اما تعداد شهدای مقاومت لبنان طی چند هفته گذشته بهشکل قابلتوجهی کاهش یافته که این بیانگر ایجاد تغییرات اساسی در روش کار آنهاست.
موارد فوق بیانگر آن است که چهار روش ارتش اسرائیل و سرویس جاسوسی این رژیم در مقابله با حزبالله که از 7 اکتبر گذشته اتخاذ شده بود، از 25 آگوست یعنی روز عملیات اربعین حزبالله تاکنون با دیوارهای مستحکم و تاکتیکهای نظامی هوشمندانه مقاومت مواجه شده است که اسرائیلیها انتظار آن را نداشتند و اصلاً نمیدانند که حزبالله از چهروشی در این زمینه استفاده میکند.
چرا آمریکا و اسرائیل از گسترش جنگ با حزبالله میترسند؟
ناظران امور معتقدند؛ این یکی از دلایلی است که سبب میشود شبح جنگ از لبنان دور گردد و صهیونیستها به فکر گسترش جنگ نباشند، علاوه بر آن آمریکاییها که پیش از این، از عملیاتهای ارتش رژیم صهیونیستی علیه لبنان استقبال میکردند طی چند هفته گذشته بهشدت به تکاپو افتاده و پیامهای هشدار بیسابقهای برای مقامات اسرائیلی صادر کرده و گفتهاند که هرگونه ماجراجویی مقابل حزبالله بهای بسیار سنگینی برای اسرائیل خواهد داشت و باید از جنگ گسترده در لبنان جلوگیری شود.
همه این تحولات مربوط به قدرت مقاومت در دو سطح است:
ـ اول اینکه حزبالله بعد از عملیات روز اربعین، به دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی فهماند که بهخلاف تصوراتی که دارد، ارزیابیها و بانک اهداف آن غیردقیق است و نتیجهبخش نیست.
ـ مقاومت لبنان با وجود عملیاتهای موشکی و پهپادی سنگینی که ضد دشمن صهیونیستی انجام داده، اما توانسته است زرادخانه تسلیحات پیشرفته خود را حفظ کند؛ بهویژه موشکهای بالستیک دقیق و سنگینی که هنوز مورد استفاده قرار نگرفتهاند و در تأسیسات راهبردی مستحکم نگهداری میشوند.
کاملاً روشن است که این موشکها اثراتی بهمراتب مخربتر از موشکها و پهپادهای نسل قدیمی دارند و تشکیلات پدافندی و اطلاعاتی دشمن صهیونیستی قادر به مقابله با آنها نیست.
این تسلیحات پیشرفته همچنین تهدیدی جدی برای مواضع حساس رژیم اشغالگر از جمله فرودگاههای نظامی و غیرنظامی، بنادر، راهآهن، سکوهای گازی، زیرساختها، رآکتور هستهای دیمونا و مخازن پتروشیمی رژیم صهیونیستی هستند که در صورت گسترش درگیریها وارد میدان خواهند شد.
از سوی دیگر صهیونیستها میدانند نیروهای انسانی حزبالله که در نبرد کنونی مشارکت دارند تنها سه گروه رزمی مقاومت لبنان هستند و تعداد کمی از کل این نیروها را تشکیل میدهند، همچنین بهخلاف نظامیان صهیونیست که همچنان در فکر فرار از ارتش هستند و انگیزهای برای جنگیدن ندارند، در جبهه مقاومت نیروهای مردمی هر روز انگیزه بیشتری برای پیوستن به نبرد ضد اشغالگران جنایتکار پیدا میکنند و این چیزی است که وضعیت صهیونیستها را بهشدت پیچیده میکند؛ بهویژه با توجه به استواری مقاومت در نوار غزه، گسترش شدید مقاومت در کرانه باختری، ادامه تهدیدات ایران علیه رژیم اشغالگر درباره حمله انتقامجویانه ضد این رژیم و فشارهای داخلی و خارجی بر کابینه رژیم صهیونیستی.
منبع خبر : خبرگزاری تسنیم+
نظرات کاربران