0

“تک‌نرخی شدن ارز” از راهکارهای اصلی حل چالش‌ تأمین دارو

سید حیدر محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سؤالی درباره چالش‌های پیش روی صنعت داروی کشور و انتظارات فعالان حوزه دارو از دولت چهاردهم اظهار کرد: عمده مشکلات موجود در صنعت دارو، مربوط به تأمین ارز و نقدینگی است. یکی از مشکلات موجود در حوزه دارو، مسائل مربوط به انتقال ارز بود که بخش زیادی از آن در دولت سیزدهم رفع شد. یکی از مشکلات مهم دیگر، چندنرخی بودن ارز است و بنابراین باید به سمت “تک نرخی” شدن ارز حرکت کنیم.

لزوم افزایش منابع اجرای طرح دارویار

وی با بیان اینکه منابع طرح دارویار کم است و یکی از مطالبات مهم این است که منابع این طرح معادل ریالی سهمیه ارزی باشد؛ افزود: طرح دارویار در راستای اصلاح سیاست‌های ارزی حوزه دارو بود که اجرا شد و یارانه از ابتدای زنجیره تأمین دارو (تولیدکنندگان دارو) به انتهای زنجیره (بیمه‌ها و مصرف کنندگان) منتقل شد تا مشکلاتی نظیر قاچاق معکوس و تجویز غیرمنطقی دارو در کشور کاهش یابد؛ دولت بعدی باید زیرساخت‌های اجرای این طرح اعم از تقویت بیمه‌ها و افزایش منابع اجرای طرح را فراهم کنند.

مطالبات زنجیره تأمین دارو به یکسال رسیده!

محمدی با بیان اینکه موضوع دیگری که در بهبود وضعیت تأمین دارو تأثیر دارد تسریع تسویه مطالبات زنجیره دارو و تجهیزات پزشکی است، گفت: در حال حاضر میزان مطالبات مراکز درمانی و در نتیجه شرکت‌های داروسازی از بیمه‌ها بعضاً تا یکسال نیز می‌رسد که لازم است این مدت حداکثر به دو ماه برسد تا شرکت‌های تأمین‌کننده بتوانند با افزایش نقدینگی، به موقع نسبت به خرید مواد اولیه دارو و تولید آن در کشور اقدام کنند.

بدهی 27 هزار میلیاردی بیمه‌ها به صنعت داروسازی

معاون وزیر بهداشت گفت: یکی از مشکلات حوزه دارو، عدم بازگشت سرمایه به‌ویژه در مراکز درمانی دولتی است‌ که به دلیل تاخیر سازمان‌های بیمه‌گر در پرداختی‌ مطالبات، بدهی‌ها در این حوزه زیاد شده و به 27 هزار میلیارد تومان در حوزه دارو رسیده است. یکی از مشکلات ما این است که باید پیگیر پرداخت منابع به سازمان تأمین اجتماعی باشیم تا این سازمان بدهی خود به شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی را پرداخت کند.

راهکارهایی برای کاهش کمبودهای دارویی

رئیس سازمان غذا و دارو درباره سایر اقدامات لازم برای کاهش کمبودهای دارویی تصریح کرد: برای کاهش کمبودهای دارویی باید با تسهیل مسیر تأمین مواد اولیه، تسهیل تأمین نقدینگی و کاهش تشریفات گمرکی، سرعت انتقال ارز، واردات مواد اولیه و فرآیند تولید را بالا ببریم. وقتی این اتفاق بیفتد ذخایر راهبردی دارو در کشور بالا می‌رود و کمبود اتفاق نمی‌افتد. کاهش کمبودها همچنین نیاز به ایجاد زیرساختهایی از جمله افزایش سهمیه ارزی دارو، بهبود وضعیت نقدینگی شرکت‌های داروسازی و افزایش حمایت‌های بیمه‌ای دارد.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *