0

پروتئینی در خفاش روند پیری را آهسته می‌کند

محققان سنگاپوری:

دانشمندان پروتئینی در خفاش‌ها کشف کردند که می‌تواند روند پیری را آهسته و حتی با کووید، بیماری قلبی و آرتریت مبارزه کند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دانشمندان پروتئینی در خفاش‌ها کشف کردند که می‌تواند روند پیری را آهسته و حتی با کووید، بیماری قلبی و آرتریت مبارزه کند.

براساس مطالعات صورت گرفته، پروتئین ASC2 پاسخ التهابی را در خفاش‌ها متوقف می‌کند و داروهای انسانی را می‌توان با تقلید از این پروتئین ساخت.

داده‌های به دست آمده از این مطالعه بیانگر آن است، پروتئین خفاش‌ها می‌تواند کلید کند کردن پیری انسان و مبارزه با شرایطی مانند کووید، بیماری قلبی و آرتریت باشد. خفاش‌ها به طور متوسط حدود ۲۰ سال عمر می‌کنند و از پاتوژن‌های مرگبار برای انسان مانند ابولا و کووید آسیبی نمی‌بینند. این امر دانشمندان را بر آن داشته در مورد حیوانات تحقیق کنند تا ببینند انعطاف پذیری آنها در برابر بیماری می‌تواند برای انسان نیز کارساز باشد یا خیر.

محققان دانشکده پزشکی Duke-NUS در سنگاپور پروتئینی را کشف کردند که مسئول دفاع ایمنی باورنکردنی آنهاست؛ بررسی یافته‌ها در موش‌های دستکاری شده ژنتیکی نویدبخش بود و دانشمندان امیدوارند که در نهایت بتوان از آن در انسان‌ها نیز به منظور نجات جان میلیون‌ها نفر استفاده کرد.

تیم محققان نوشت: نتایج ما مکانیسم مهمی را نشان می‌دهد که توسط آن خفاش‌ها التهاب بیش از حد ناشی از ویروس و استرس را محدود می‌کنند.”

بر‌اساس مطالعه منتشر شده در ژورنال Cell، محققان سنگاپوری موش‌ها را از نظر ژنتیکی تغییر دادند تا پروتئین ASC2 را حمل کنند و پس از این تغییر، موش‌ها همان خواص دفاعی خفاش‌ها را در برابر التهاب نشان دادند.

تیم پژوهشگران در حال بررسی این موضوع بودند که چرا خفاش‌ها در جلوگیری از ابتلا به ویروس‌ها بسیار خوب عمل می‌کنند؛ گروه پژوهشی هنگامی که پروتیین ASC2 را بر روی سلول‌های انسانی آزمایش کردند، دریافتند سلول‌ها در برابر بیماری مقاوم‌تر شدند که نشان دهنده “پتانسیل درمانی” آن است.

به گفته کارشناسان، پروتئین ASC2 قطعا التهاب‌ را کاهش می‌دهد؛ بخشی از سیستم ایمنی که مسئول پاسخ‌های التهابی در هنگام آلوده شدن بدن است.

لینفا وانگ، متخصص بیماری‌های عفونی نوظهور در دانشکده پزشکی Duke-NUS گفت: پروتئین ASC2 خفاش می‌تواند کلید طول عمر و کاهش مرگ‌ومیر ناشی از ویروس‌ها در انسان باشد؛ البته ممکن است این پروتئین تنها عامل این تغییرات مثبت نباشد، زیرا زیست شناسی هرگز به سادگی یک مولکول یا یک مسیر نیست. اما کاهش کلی التهاب به احتمال زیاد در به تعویق افتادن سلامت خفاش‌ها نقش دارد.

وانگ توضیح داد، یافته‌های جدید می‌تواند به این معنی باشد که داروهای انسانی می‌توانند با تقلید از ASC2 ساخته شوند و سپس چندین ویروس را که پاسخ التهابی در انسان ایجاد می‌کنند را درمان کند.

وی گفت: ما بر اساس یافته‌های به دست آمده از پژوهش‌های اخیر روند ثبت اختراع را انجام داده‌ایم و در حال بررسی مشارکت‌های تجاری برای کشف دارو هستیم. ضمن‌اینکه امیدواریم طیف جدیدی از داروهای ضدالتهابی برای بیماری های انسانی ناشی از التهاب ایجاد کنیم.

نتایج پژوهش‌ها همچنین نشان داد، در موش‌هایی که با پروتئین ASC2 سازگاری داشتند، میزان مرگ و میر ناشی از ویروس آنفلوآنزا از ۱۰۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش یافت.

 علاوه بر این، پروتیئن موجود در خفاش ویروس زیکا را در موش‌های دستکاری شده ژنتیکی به‌طور قابل‌توجهی مهار کرد؛ شیوع ویروس زیکا پدیده‌ تقریبا نادری است که در برخی از کشورهای جهان دیده می‌شود و عامل گسترش آن نوعی پشه به نام آئدس است که از راه‌های مختلفی منتشر می‌شود. با این‌که این ویروس علائم خفیفی را از خود بروز می‌دهد، اما می‌تواند منجر به تولد نوزادان ناقص شود.

طبق یافته‌های جدید، این پروتئین در انسان‌ها هم وجود دارد، اما محققان بر این باورند که در خفاش‌ها به دلیل پرواز کردن آنها قوی‌تر شده است؛ پرواز بدن خفاش‌ها را تحت فشارهای فیزیولوژیکی شدید قرار می‌دهد و از همین طریق پروتئین ASC2 در آنها نیرومندتر می‌شود.

این مقاله تحقیقاتی می‌گوید: «از آنجایی که خفاش‌ها تنها پستاندارانی هستند که دارای قدرت پرواز هستند، این توانایی از نظر متابولیکی ممکن است یکی از محرک‌های کلیدی برای این سازگاری باشد».

پروفسور گیلدا تاچجیان، رئیس علوم زیستی در موسسه Burnet در استرالیا یادآوری کرد، محققان این مفهوم را ثابت کرده‌اند که پروتئین ASC2 خفاش می‌تواند بخشی از سیستم ایمنی مسئول پاسخ‌های التهابی را هدف قرار دهد و در نتیجه التهاب را در سلول‌ها کاهش دهد.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

خروج از نسخه موبایل